Eerste elektrische fietsen in La Strada

Eerste elektrische fietsen in La Strada

Tijdens de dubbele open dag die dit weekend plaatsvond in het verkoopspaviljoen van Wilhelm & Co ontvingen de eerste zeven kopers van een appartement op de La Strada-site een elektrische fiets die op termijn ecologisch opgeladen zal kunnen worden dankzij de zonnepanelen op de daken van het toekomstige complex.

FIETSEN UIT SENEFFE

Een van de vele ambities van de ondernemer is een mentaliteitswijziging op het vlak van korte verplaatsingen. Dankzij een samenwerking met “Bike4life”, een fietsenwinkel uit Seneffe, worden de Belgische fietsen met een autonomie van 60 tot 100 km daarom aangeboden aan de kopers van een woning. Peter Wilhelm, gedelegeerd bestuurder van het bedrijf, herinnerde ons op een enthousiaste en bijzonder vriendelijke manier aan de lange weg die dit project heeft afgelegd en aan de discussies die hij heeft moeten voeren met een lokaal bestuur dat niet altijd op dezelfde golflengte zat om resultaten te bereiken. Hij herinnerde ons ook aan de recente bouwwerken in ons land (Médiacité in Luik, in een wijk die op die manier maatschappelijk gesaneerd is, of gebouwen die Louvain-la-Neuve nieuw leven hebben ingeblazen en tot een diversere bevolking hebben geleid). Bovendien legde hij uit dat de stad La Louvière hem aanspreekt en dat hij met dit grote bouwproject wil bijdragen aan een opwaardering van het stadscentrum. Vandaar de gecombineerde opbouw van woningen en een recreatiecentrum, waar culturele activiteiten, horecazaken en buurtwinkels in ondergebracht zullen zijn, om de verliezen op te vangen die hoofdzakelijk te wijten zijn aan internationale webwinkels.

Een groene
vooruitgang die
nog verder wordt geduwd
dankzij de
compensatie van
de CO2-uitstoot
van het
bouwterrein en
het leven van de
bewoners

OVENS IN … GHANA

Kort daarvoor legde de directeur van het project, Geoffrey Dumonceau, al even enthousiast uit dat zijn onderneming ontvankelijk is voor de problemen rond onze CO2-uitstoot en daarom de productie van zo’n 2.200 keramische ovens (een knipoog naar Boch …) heeft voorzien. Die ovens zijn bestemd voor de bevolking van Ghana, zodat ze hun houtverbruik en bijgevolg de ontbossing kunnen verminderen. De groene maatregel zal op wereldschaal de CO2-uitstoot van het bouwterrein in La Louvière compenseren die veroorzaakt wordt door het gebruik van machines en het transport van materialen. Ook het onvermijdelijke verbruik van de eerste bewoners van de woningen in La Strada, dat laag maar niet onbestaande zal zijn, zal op die manier gecompenseerd worden.

Back to Top