14-01-28-Wilco-wp-website-images-a-la-une-page-emploi

Werkgelegenheid

Duizenden directe en indirecte banen

Door zich in te zetten voor het creëren van polen van economische activiteit in al haar projecten, is Wilhelm & Co erin geslaagd om in tien jaar tijd 1.800 lange termijn banen in het leven te roepen en evenveel indirecte banen. Op hun beurt geven de werven continu werk aan tussen de 400 en de 3 000 mensen. De revitalisering van verloederde buurten zorgt voor een nieuwe dynamiek in regio’s die profiteren van nieuwe mogelijkheden voor werkgelegenheid binnen de nieuw gebouwde eenheden.

 

Mecenaat

Solidariteit en met elkaar delen

De roeping van de Wilhelm & Co Groep als ‘corporate citizen’ blijkt uit tal van filantropische initiatieven en samenwerkingsverbanden in België en elders. Dit beleid dat zich concentreert op de stedelijke verankering, komt tot uiting in acties van langdurige sociale, culturele en ecologische solidariteit en respecteert waarden zoals creativiteit, ambitie, betrokkenheid en moed. Waardevolle projecten, vaak innoverend en altijd in overeenstemming met het imago en de ethiek van de Groep.

Waar verloren we ons hart aan?

 • Ondersteunen we geregeld plastische kunstenaars door het organiseren van tentoonstellingen of door het aankopen van hun werk. De groep heeft zo tentoongesteld en/of aangekocht werken van Hugo Pauwels, Yves Bosquet, Stephane Jasinski, Nathalie Joiris, Michel Vanden Eeckhoudt, Hugh Wurstemberger, Yves Pitchen, Michel Mouffe, Jean-Luc Moerman, …
 • Hulp aan jonge veelbelovende artiesten zoals de jonge cellist virtuoos David Cohen (London Symphonia Orchestra).

Structurele acties

De Groep ondersteunt initiatieven die bijdragen tot het begrip van stedelijke fenomenen, alsook de ontwikkelingen en veranderingen in de stad. Dit perspectief stelt ons in staat een beeld te vormen van nieuwe oplossingen.

Organisatie van conferenties

 • “Living the City?” georganiseerd door de Fondation Michel Woitrin in Louvain-la-Neuve,” De Stad en de Stad in het werk van Marguerite Yourcenar ” aan de Academia Belgica in Rome, “Naar een dynamisch beheer van het erfgoed: een samenwerking van de publiek-private sector”, in samenwerking met Europa Nostra België…

Burgerprojecten

 • Deelname aan de redding van het “Parc à Mitrailles” (oude industriële gebied) in Court-Saint-Etienne en de opbouw van de « Canto General » van Pablo Neruda en Mikis Theodorakis georganiseerd in de oude industriële gebouwen: een waar succes met 10 000 toeschouwers in 3 dagen.
 • Oprichting van Bruocsella (met de steun van de Regio Brussel-Hoofdstad), een business club van mecenas die zich inzetten voor de verbetering van het stedelijk milieu.
 • Steun aan de Caïus georganiseerd door Promethea, deFilharmonische Vereniging en BOZAR.

Onderricht en kennis

 • Publicatie van het boek “Het Erfgoed uitgelegd aan kinderen”, op initiatief van Nicole Van den Plas bij de Edities Europa Nostra (40.000 exemplaren in het Frans, Nederlands, Engels en Italiaans). Dankzij onder andere onze steun is dit boek aanwezig in elke school van de Brusselse, Vlaamse en Waalse regio.
 • Organisatie van een seminarie aan de Ecole d’architecture Victor Horta (ULB): Peter Wilhelm heet er gedurende vele jaren een seminarie gegeven over “Het financieel plan van een vastgoedontwikkelaar”.

Mecenaat

Daarnaast geeft de Groep financiële en andere steun aan non-profit organisaties die ook in kantoren van Wilhelm & Co verblijven:

 • YouthStart, sensibiliseert jongeren “in moeilijkheden” door wat ze geleerd hebben op school te integreren in een uniek en verrijkend business plan met de bedoeling hun ondernemerscompetenties te ontwikkelen en hen de mogelijkheid te geven hun eigen project uit te werken. https://youthstart.be/
 • Music Fundsteunt jonge muzikanten en muziekscholen in ontwikkelingslanden of in conflictgebieden (Mozambique, Congo, Palestina, Israël, enz.). De vereniging zamelt muziekinstrumenten in heel in Europa en zorgt vervolgens voor de restauratie en verdeling ervan. www.musicfund.beNaast deze materiële steun, organiseert Music Fund ook workshops, tuning en restauratie van muziekinstrumenten in samenwerking met lokale partners, evenals geavanceerde opleidingen in ateliers van instrumentenbouwers in Europa. Zo staat de vereniging in aanvulling op de ondersteuning van deze landen door middel van materiële geschenken, ook in voor de overdracht van waardevolle knowhow. 
  Voor meer info: www.musicfund.be
 • Europa Nostra, een pan-Europese organisatie die zich, door middel van publieke sensibilisatie, inzet voor de conservering van het erfgoed, voor de architectuur, en voor ruimtelijke ordening zowel in de steden als op het platteland, en tevens de duurzame ontwikkeling voor alle natuurlijke en bebouwde omgevingen aanmoedigt. www.europanostra.be

Back to Top