14-01-28-Wilco-wp-website-images-a-la-une-page-grass

Een benadering in het hart van de projecten

In haar ontwikkelingsmodel streeft Wilhelm & Co ernaar om de vereisten van rentabiliteit en de sociale en milieueffecten van haar activiteiten met elkaar te verzoenen. De integratie van de problematiek van duurzame ontwikkeling in het hart van haar strategie is des te meer noodzakelijk omdat Wilhelm & Co, net door de aard zelf van het beroep, uitrusting, infrastructuur en huisvesting realiseert die ons levenskader op lange termijn beïnvloeden. Door zich hoogkwalitatief te engageren op het gebied van het milieu, concretiseert Wilhelm & Co haar wens om zich in te zetten voor het welzijn van haar tijdgenoten en toekomstige generaties. Zowel haar realisaties als haar werven en projecten dragen deze ecologische afdruk.

 
_DSC2680

Concrete resultaten

Deze oriëntering is voelbaar in al haar verwezenlijkingen maar misschien nog in grotere mate in Médiacité dat emblematisch is dankzij een opvatting die architecturale durf combineert met ecologische ambities: Centraal Technisch Beheer, Groen Handvest voor de handelaars, sorteren op 8 niveaus, gemakkelijke toegang voor fietsers en wandelaars, in de nabijheid van openbaar vervoer, parkeerplaats met gratis oplaadpunten voor groene voertuigen, natuurlijk licht en akoestisch comfort, … Sta ons toe hier opnieuw te verwijzen naar het feit dat Wilhelm & Co, in 2009, in het kader van het ambitieuze project Médiacité in Luik, het eerste BREAAM certificaat (BRE Environmental Assessment Method) in België gekregen heeft en, wat nog belangrijker is, het feit dat het centrum, na de opening, een positieve postevaluatie bekomen heeft waarmee bevestigd werd dat het centrum werkelijk voldoet aan de criteria voor dit certificaat.

logo breeam

 
 
 

Geen modegril, een realiteit

Deze bewustwording komt ook tot uiting in haar eigen hoofdkwartier in Brussel, dat gerenoveerd werd volgens de principes van lage energiekost (passieve verwarming en koeling, geminimaliseerd verbruik, enz), dat beheerd wordt op een ecologisch vriendelijke manier (sorteren, minimaal papierverbruik, … ), dat gebouwd werd met hoogwaardige materialen, dat de gezondheid van de medewerkers respecteert en dat gemakkelijk bereikbaar is te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. De Groep is inmiddels ook CO²-neutraal aangezien de gegenereerde uitstoot gecompenseerd wordt door een project gecertificeerd door de UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change).

Back to Top