Een verantwoordelijke vastgoedmakelaar in de stad

Een verantwoordelijke vastgoedmakelaar in de stad

Performance Environnementale des Habitants (PEH)

Innovatie is het handelsmerk van de groep Wilhelm & Co. Van de eerste coworkingruimte in de jaren 1970 tot het eerste multifunctionele stedenbouwkundige project met een eigen identiteit in Europa (L’esplanade in Louvain-la-Neuve), onze projecten laten zien dat de regels breken deel uitmaakt van ons DNA. Vandaag herdefiniëren we de milieunormen. Met La Strada in La Louvière werken we aan het eerste Europese vastgoedproject dat zijn ambities niet beperkt tot de energieprestatie van gebouwen maar ook aandacht heeft voor de milieuprestatie van de bewoners.

Onze gebouwen behalen uitstekende milieuscores maar eigenlijk geldt dat voor alle nieuwe gebouwen, om de eenvoudige reden dat de normen dat vereisen.

Vandaag hoeft milieubewustzijn niet langer beperkt te blijven tot een theoretische evaluatie van de prestatie van een gebouw. Integendeel, bij Wilhelm & Co geloven we dat we uit respect voor het milieu wereldwijd moeten stilstaan bij ons collectieve gedrag en een nieuwe manier van samenleven moeten ontwikkelen.

Hoe vertaalt die doelstelling, ontwikkeld door Wilhelm & Co, zich concreet?

  • Elke koper van een appartement krijgt een elektrische fiets voor alle verplaatsingen in het stadscentrum. Die fietsen worden opgeladen met behulp van zonnepanelen die op de daken zijn geplaatst. Een duurzame én economische oplossing, want er zijn geen elektriciteitskosten aan verbonden.
  • Alle planten van de groene ruimtes en privétuinen zullen vaste planten of planten met honingbloemen zijn. Voor het besproeien van de planten zal een opvangsysteem voor regenwater worden gebruikt.
  • Met het huisvuil zullen de compostbakken gevuld worden, wat met name meststoffen zal opleveren voor de gezamenlijke moestuinen van La Strada.
  • De overige CO2-uitstoot van de bewoners van de woningen van La Strada, die een CO2-neutraal certificaat hebben, wordt gecompenseerd door de aankoop van houtovens voor dorpen in Ghana. Die zullen we in samenwerking met de vereniging CO2logic installeren.

Een nieuwe levenskunst

Dit project werd ontwikkeld door de groep Wilhelm & Co in samenwerking met de stad La Louvière. Het geeft bewoners en bezoekers van La Strada de kans om te experimenteren met een nieuwe levenskunst die volledig is afgestemd op hun huidige noden. Bovendien sluit het project naadloos aan op de bestaande stad – die vandaag verzwakt is door de economische veranderingen – en zal het de stad een nieuwe dimensie, meer aantrekkingskracht en vitaliteit verlenen.

Back to Top