Médiacité valt in de prijzen

Médiacité valt in de prijzen

In 2009 was Médiacité het eerste gebouw in België met een BREEAM-certificaat (vermelding Very Good) en het eerste gecertificeerde Europese winkelcentrum dat het nieuwe protocol BREEAM Retail 2008 had gevolgd. Dat protocol werd speciaal ontwikkeld voor winkelcentra. Médiacité heeft vandaag uitzonderlijk het certificaat “post-assessment” gekregen. In 2010 heeft Médiacité twee awards van CBLCC (Belgisch-Luxemburgse raad voor winkelcentra) in de wacht gesleept:
• De prijs “Nieuw winkelcentrum” voor zijn ultramoderne ontwerp en voor de kwaliteit van de structuur en de betrokken diensten.
• De prijs “Sustainability” voor alle duurzame aspecten die verwerkt zijn in het hele project (BREEAM-certificaat).
Peter Wilhelm is verkozen tot “Ereburger van de stad Luik”. In 2011 won Médiacité:
• De award voor “de renovatie van een winkelcentrum van het jaar” op de RLI Awards. Deze prijs wordt toegekend aan een centrum dat innovatief omspringt met de architectuur en het ontwerp van zijn renovatie, bijdraagt aan het algemene herstel van de stad of regio of aan de lokale gemeenschap en die maatregelen neemt om de duurzame ontwikkeling te bevorderen.
• De award in de categorie “Refurbishment and Extensions Large” op de ICSC Awards. Deze prijs is de ultieme erkenning voor projectontwikkelaars van winkelcentra. De jaarlijkse “ICSC European Shopping Centre Awards” is de bekendste prijsuitreiking in heel Europa omdat de jury bestaat uit experts die elke finalist selecteren en vervolgens duizenden kilometers afleggen binnen Europa voor hun evaluatie ter plaatse. Die persoonlijke beoordeling door ervaren professionals in de sector maakt van de “ICSC European Shopping Centre Awards” dé referentie in kwaliteit en succes. Mediacité_ICSC_awards.pdf
In 2011 werd Médiacité genomineerd voor de awards van het World Architecture Forum.

Back to Top