14-01-28-Wilco-wp-website-images-a-la-une-page-propos

Filosofie

Een stad opwaarderen door zingeving en welzijn

De ambitie van Wilhelm & Co is om een speler te zijn in de ontwikkeling van stadswijken om er een intens sociaal, economisch en cultureel leven te laten ontluiken. Hierbij houden we rekening met de nieuwe sociale en ruimtelijke verwachtingen van de maatschappij en streven we ernaar welzijn te brengen aan allen die onze stedelijke verwezenlijkingen bezoeken, er werken of er verblijven.

Peter Wilhelm

“Wij ontwerpen stadsprojecten die ondersteund zijn door een commerciële pool maar waarvan de missie breder is, namelijk het aanbieden van verschillende doelmatigheden rond een sterke identiteit. Médiacité is er een uitstekend voorbeeld van maar ook L’esplanade in Louvain-la-Neuve toont dit aan. Dit winkelcentrum is een doorslaand succes en trekt klanten aan uit de vier hoeken van de provincie en zelfs vanuit de hoofdstad. Toch dient gezegd te worden, in het geval van L’esplanade, dat het winkelcentrum uiteindelijk maar 40% van het globaal project uitmaakt. Verder was het vooral de bedoeling om, op het sterke profiel van deze studentenstad, een aangename functionele leefruimte te creëren, iets wat tot dan toe niet het geval was. Ik ben uiteraard overgelukkig met het succes van het winkelcentrum en ben ook blij dat ik er geregeld mensen tegenkom die er enkel vertoeven voor een leuke wandeling of voor een moment van ontspanning, want dit getuigt van de goede integratie van L’esplanade in het dagelijkse leven van de stad”.

“Mensen verenigen zich in steden om er te leven en blijven er verenigd om van het leven te genieten.” Aristoteles

 

Wie zijn wij?

Een promotor-ontwikkelaar, actief op de europese vastgoedmarkt

De Wilhelm & Co Groep heeft er sinds haar oprichting in 1988 naar gestreefd haar visie op de stad te concretiseren. Het bedrijf is snel uitgegroeid tot een belangrijke speler in de sector van grote multifunctionele stedenbouwkundige projecten en die echte stadswijken ontwikkelt met al hun bestanddelen : handel, kantoren, woningen, parkings, culturele gebouwen en openbare ruimtes. Met meer dan 800.000 m² gerealiseerd of in ontwikkelingsfase, heeft de Groep zich in een paar jaar tijd doen gelden in het Belgische en Europese vastgoedlandschap door het aanbieden van een exclusief model. Door haar multidisciplinaire teams, bestaande uit de beste specialisten op Europees niveau, kan de Groep zich toeleggen op alle aspecten van een ontwerp: de ontwikkeling, de financiering en investering, de realisatie, de commercialisering en het beheer van een stadswijk.

 

Onze kantoren

Een Europese aanwezigheid

Erkend omwille van de omvang en ambitie van haar projecten en gesterkt door een ervaring van meer dan 20 jaar in stedelijke planning, exporteert de Wilhelm & Co Groep vandaag haar model ver buiten de Belgische grenzen. In aanvulling op haar kantoren in Brussel, Luik en Louvain-La-Neuve, breidt de Groep momenteel haar activiteiten uit in Frankrijk en Portugal.

Kaart centreren

Back to Top